Qualcomm Snapdragon 888 Performance Preview: grote winsten voor de nieuwste generatie Android-vlaggenschepen

Iets meer dan twee weken geleden stelde Qualcomm ons voor aan het nieuwste lid van zijn uitgebreide SoC-familie voor mobiele platforms: de Snapdragon 888. Dit high-end Snapdragon Mobile Platform is de opvolger van de Snapdragon 865/865 +, en zal in de komende jaren te zien zijn. topklasse vlaggenschip Android-smartphones van onder meer Samsung, OnePlus, LG en talloze anderen.

Op het moment van de aankondiging gaf Qualcomm ons een aantal hoogwaardige specificaties over de Snapdragon 888, inclusief het feit dat het een enkele primaire kern heeft op basis van de nieuwe Arm Cortex-X1-microarchitectuur geklokt op 2,84 GHz, drie prestatie-kernen gespannen op 2,42 GHz , en vier efficiëntie-kernen geklokt op 1,8 GHz. Qualcomm beweert dat de nieuwe Kryo 680 CPU-architectuur een prestatieverbetering van 25 procent oplevert ten opzichte van zijn voorganger, terwijl de Adreno 660 GPU wordt ingebeld voor een winst van 35 procent ten opzichte van de Qualcomm Adreno 650 GPU van de vorige generatie. Bovendien beweerde Qualcomm nog meer over aanzienlijk betere prestaties bij machine learning (AI) -workloads, evenals belangrijke vorderingen in computationele fotografie.

Qualcomm leeuwenbek 888

Hoewel we graag een echte Snapdragon 888-referentietelefoon in handen hadden gekregen om onze eigen tests uit te voeren, zat dat voorlopig gewoon niet in de kaarten. Vandaag heeft Qualcomm echter het op één na beste geleverd, namelijk het verzenden van zijn eigen interne cijfers van benchmarks die het draaide met een Snapdragon 888-smartphone met referentie-ontwerp.

Volgens het bedrijf koppelde deze referentiesmartphone de Snapdragon 888 aan 12 GB LPDDR5-geheugen, 512 GB UFS 3.1-opslag, een 6,65-inch FHD + (2340×1080) scherm en een 3790 mAh-batterij. Qualcomm zegt dat het elke benchmark drie keer heeft uitgevoerd en een gemiddelde van de runs heeft genomen, en die cijfers hebben we hieronder voor u gepresenteerd.

Nogmaals, houd er rekening mee dat de De onderstaande Snapdragon 888-scores zijn niet representatief voor onze eigen interne testresultaten, maar werden geleverd door Qualcomm. Alle andere apparaatscores zijn daadwerkelijke interne HotHardware-testresultaten van momenteel geleverde apparaten in de detailhandel.

leeuwenbek 888 geekbench5 scoort

In Geekbench vertoont de Snapdragon 888 een gezonde winst van ~ 23 procent ten opzichte van de Snapdragon 865 in de single-core benchmark. De prestatieverhoging in de multi-core score is echter kleiner en komt uit op ongeveer 12 – 15 procent. Ondertussen vertoont Apple’s A14 Bionic in de iPhone 12 mini ongeveer 10% multicore-voorsprong en een grote ~ 40% single-core edge.

leeuwenbek 888 gfxbench scoort

Met GFXBench zien we een prestatieverbetering van ongeveer 21 procent voor de Adreno 660 GPU van de Snapdragon 888 in vergelijking met de Adreno 650 die zich in de Snapdragon 865 bevindt. Maar nogmaals, de GPU in de A14 Bionic buigt zijn spierballen met een 19 procent hoger resultaat dan zelfs de machtige Snapdragon 888.

leeuwenbek 888 aitutu scoort

AITuTu was een absolute benchmark voor rookshows voor de Snapdragon 888, dankzij de nieuwe Hexagon 780 AI-processor. De Hexagon 780 levert 26 TOPS, een verbetering van 73 procent ten opzichte van de vorige generatie, en we zien in AITuTu een score die ongeveer het dubbele is van die van de AI-engine in Snapdragon 865. We moeten opmerken dat deze versnelling zal helpen bij een groot aantal toepassingen. gevallen van AI-ondersteunde aanbevelingsengines tot computationele fotografie en vele anderen.

Leeuwenbek 888 AnTuTu versus iPhone12

Onze laatste vergelijkende benchmark richt zich op AnTuTu, waarin de Snapdragon 888 een verbetering van 24 procent levert ten opzichte van de OnePlus 8T. De Snapdragon 888 slaagde er zelfs in om de machtige ASUS ROG Phone 3 te overtreffen. Update – 19/12/20: We hebben de iPhone 12 mini toegevoegd als referentie in deze partituren, hoewel we op het moment van de eerste publicatie niet de gelegenheid hadden om deze uit te voeren. Wat hier interessant is, is dat de iPhone daadwerkelijk verliest in de algehele score, maar aangezien Qualcomm geen subtestdetails heeft verstrekt voor CPU-, GPU-, geheugen- en UX-scores, wordt alleen de algehele score hier weergegeven. Opvallend is dat de iPhone 12 mini eigenlijk net achter of gelijkwaardig is aan de Snapdragon 865-telefoons in de subtests. Hoe dan ook, we kijken ernaar uit om OEM-productiesmartphones met Snapdragon 888 te testen wanneer ze beschikbaar komen in het eerste kwartaal van 2021.

Nogmaals, dit zijn geen resultaten die we persoonlijk uit de Snapdragon 888 hebben gehaald, en we hebben zojuist de cijfers die Qualcomm voor vergelijkingsdoeleinden in onze database met resultaten heeft gestuurd, ingevoegd. U kunt de volledige tabel met gegevens zien die Qualcomm hieronder heeft verstrekt, samen met een demovideo die het bedrijf ook heeft voorbereid.

qualcomm-benchmarks sd888

Het is belangrijk op te merken dat, nogmaals, deze scores afkomstig zijn van een apparaat met een zeer vroeg referentieontwerp en niet van een verzendproduct voor de detailhandel. De prestaties zullen in de loop van de tijd waarschijnlijk verbeteren naarmate OEM’s van smartphones hun eigen ontwerpen en apparaten afstemmen en optimaliseren.

Zelfs met deze vroege benchmarks kunnen we zien dat Qualcomm een ​​aantal grote prestatieverbeteringen heeft doorgevoerd in vergelijking met de Android-vlaggenschepen van vorig jaar. Het lijkt er echter op dat er nog wat daglicht is tussen de Snapdragon 888 en Apple’s nieuwste 5nm A14 Bionic, als het gaat om CPU- en GPU-prestaties. We zijn echter benieuwd wat voor soort efficiëntiewinst kan worden behaald met Snapdragon 888, dankzij het nieuwe 5nm-productieprocesknooppunt dat door Qualcomm wordt gebruikt voor zijn nieuwste silicium, en het feit dat zijn Snapdragon X60 5G-modem nu volledig is geïntegreerd in de Snapdragon 888 SoC, in plaats van een discrete chip.

Dat gezegd hebbende, zullen we nog geen winnaars bekendmaken, totdat we in het nieuwe jaar beginnen te werken met smartphones voor de detailhandel. En als de geruchtenmolen klopt, hoeven we misschien niet lang te wachten, aangezien de Samsung Galaxy S21-familie waarschijnlijk de eerste uit de poort is met de Snapdragon 888 hier in de Verenigde Staten, misschien ergens midden januari.

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Excamedia
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0