Wat is het risico bij het gebruik van een AIO voor CPU-koeling?

Het risico van AIO’s (en waterkoeling in het algemeen)

Met waterkoeling ben je erop aangewezen dat elk onderdeel van het systeem naar behoren werkt om een ​​functioneel koelsysteem te hebben. De blokken mogen niet verstopt raken, de radiatoren mogen niet lekken, de armaturen moeten waterdicht blijven en de pomp moet gevoed blijven.

Als een van deze dingen niet lukt, heb je over het algemeen vrij snel een groot probleem (oververhitting).

Dit betekent dat de warmte niet van de bron wordt afgevoerd en dat het koude water niet naar binnen wordt bewogen om de warmte te absorberen. Als dat gebeurt, heb je over het algemeen een automatische thermische uitschakeling binnen een paar seconden. Niet per se goed voor een productiewerkstation.

Als de radiator lekt, verliest u koelvloeistof. Hoewel het niet meteen een probleem is in een grote lus met een groot reservoir, hebben AIO’s geen reservoir en dus is een radiatorlek een probleem. Als de fittingen lekken, heb je een geiser. Water koelt geweldig … maar alleen als het ingesloten is. Water en een ingeschakeld moederbord gaan niet goed samen.

Eigenlijk gaan water en elektriciteit heel goed samen, maar dat is niet wat je wilt. AIO’s hebben om zo te zeggen geen fittingen, maar je begrijpt het wel.

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Excamedia
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0