Intel 11e generatie Core H45 Tiger Lake-H CPU’s lanceren om laptopprestaties te vergroten

Begin januari kondigde Intel officieel zijn mobiele platform Tiger Lake-H aan. Voor degenen die het hebben gemist, Tiger Lake-H is de basis van de 11e generatie H-serie mobiele processors. Net als reguliere 11e generatie mobiele processors, is Tiger Lake-H gebaseerd op de 10nm Tiger Lake-architectuur, maar Intel heeft de ante met de H-serie verhoogd in termen van prestaties en functies, en heeft ook de vormfactor-envelop vergroot. Naast de vormfactoren van traditionele gaming-notebooks, pochte Intel dat de nieuwe 11e generatie Core H-serie Tiger Lake-H-processors zouden verschijnen in high-performance gaming-laptops met een dikte van slechts 16,4 mm, naast de nieuwste discrete GeForce RTX 30-serie grafische oplossingen. van NVIDIA.

Hoogtepunten van de 11e generatie

De vroege aankondiging van Tiger Lake-H bestond uit H35-processors, aangevoerd door de Intel Core i7-11375H Special Edition. De Core i7-11375H SE is een 35W quad-coreprocessor (8-threads), met turboklokken tot 5 GHz en ondersteuning voor PCI Express 4.0. Die chip is specifiek bedoeld voor ultradraagbare gaming-notebooks. Tegenwoordig vernieuwt Intel de line-up met Tiger Lake-H45-processors met een hoger vermogen en betere prestaties, met maximaal 8 fysieke cores (16 threads).

In vergelijking met zijn 10e generatie H-serie processors, die veel worden gebruikt in veel van de beste gaming-notebooks van vandaag, biedt Tiger Lake-H aanzienlijke prestatieverbeteringen met één thread en een verbetering van ongeveer 19% in multi-threaded workloads, ondanks een vergelijkbare aantal kernen. Tiger Lake-H-processors ondersteunen ook DDR4-snelheden tot 3200 MHz en zijn voorzien van beter presterende Xe-grafische engines, maar de meeste notebooks met de Tiger Lake-H45s zullen worden gekoppeld aan discrete grafische oplossingen.

Hoogtepunten uit de 11e generatie H-serie

Tiger Lake-H: de nieuwste kernen en platformtechnologieën

Het platform biedt ook alle nieuwste IO- en connectiviteitstechnologieën, zoals Killer Wi-Fi 6 / 6E, Thunderbolt 4 en ondersteuning voor Resizable BAR, dankzij de samenwerking van Intel met NVIDIA. Naast de bovengenoemde platformvoordelen, beschikken Tiger Lake-H-processors ook over 20 herconfigureerbare PCI Express 4.0-lanes die rechtstreeks op de processor zijn aangesloten. Die banen kunnen op een aantal manieren worden geconfigureerd, bijvoorbeeld x16 / x4 of x8 / x4 / x4 / x4. De laatste configuratie is interessant omdat het veel bandbreedte biedt voor een discrete GPU, terwijl het ook PCIe 4.0 NVMe RAID mogelijk maakt, wat een primeur is voor elk mobiel platform. Tot 24 extra Gen 3 PCI Express-lanes zijn ook beschikbaar via de PCH.

core i9 11e generatie hoogtepunten

Er komt een reeks consumenten- en commerciële Tiger Lake-H-gebaseerde 11e generatie Intel Core H-serie processors in de pijplijn. De top-end consumenten-SKU is de Core i9-11980HK. De Core i9-11980HK is een 8-core / 16-thread processor, met een basisklok van 2,6 GHz en een maximale turboklok van 5 GHz op één of twee cores. Wat deze specifieke processor ook interessant maakt, is dat hij volledig ontgrendeld en overklokbaar is via Intel’s XTU-hulpprogramma.

Intel 11e generatie processors
intel 11e generatie pro-processors

De rest van de Intel 11e generatie Core H-serie line-up wordt beschreven in de bovenstaande tabellen. Het laagste uiteinde van de processors – de Core i5-11260H – heeft 6 cores / 12 threads en terwijl je je een weg naar boven werkt, neemt het aantal cores / threads toe, samen met de basis- en turboboostklokken, met als hoogtepunt de top -eind Core i9-11980HK.

De kernaantallen in de op Tiger Lake-H gebaseerde commerciële CPU-opstelling zijn vergelijkbaar, met vergelijkbare klokken voor de allerbeste modellen. Sommige van deze processors dragen echter het Xeon-merk en zijn bedoeld voor professionele mobiele werkstations. Naast de merkverschillen, biedt de commerciële CPU-line-up ondersteuning voor Intel SIPP (Stable IT Platform Program) en Intel vPRO en Intel TXT (Trusted Execution Technology) technologieën.

Intel 11e generatie Core H-serie prestaties

core i9 vs Corei 9 11e generatie prestaties
Core i9 vs Ryzen 11e generatie prestaties
Core i5 vs Ryzen 11e generatie prestaties

In termen van prestaties heeft Intel een handvol vergelijkingen uitgebracht met oudere 10e generatie Core-processors en AMD’s nieuwste 5000-serie mobiele processors. In vergelijking met gelijkwaardige 10e generatie Core H-processors, biedt de nieuwe 11e generatie Core H-serie aanzienlijke verbeteringen in een reeks games. Het gebruik van dezelfde titels in een vergelijkbare vergelijking met de Ryzen 9 5900HX toont nog grotere leads voor de nieuwe 11e generatie Core H-serie. Intel beweert zelfs dat superieure single-thread-prestaties, in combinatie met alle platformverbeteringen, ervoor zorgen dat de Core i5-11400H ook in veel games sneller presteert dan een AMD Ryzen 9 5900HS.

We hopen binnenkort een 11e generatie Core i9-11980HK-aangedreven notebook in handen te hebben om zelf enkele tests uit te voeren. In de tussentijd lijkt het bijgewerkte platform, met toonaangevende IO en de nieuwste CPU-kerntechnologie van Intel, een aantrekkelijke upgrade ten opzichte van de vorige generatie, die niet alleen verbeterde prestaties biedt, maar ook een scala aan nieuwe functies. .

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Excamedia
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0